Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2012

I'm Scared With This Feeling

Assalamualaikum dan salam 1Malaysia,
Today saya nak cerita pasal apa yg saya rasa sejak kebelakangan ini.
Actually, saya baru je rasa sesuatu yg aneh taw. Since when eh? Jap saya ingatkan balik... *thinking* Don't know ahh! I'm so sorry :( Bagi saya minggu ni mmg pelik, sbb benda yg saya dah lalui terjadi kembali. Macam 'dejavu' tahu tak? Search sendiri ahh apa maksud dejavu.
Sejak ni aku rapat dgn Adillah but aku rasa aku macam dah tak rapat dgn Zarifah and team Pluto yg lain sbb aku rasa aku benci dorang. Bukan means aku nak benci but aku rasa lain macam je dgn diri aku ni! Nak cakap aku dpt mimpi pelik, tak de la pulak sbb aku tido dgn lenanya tanpa mimpi yg indah, yg ada just kosong *kosong~kosong~ohh* Aku kalau tak cerita merapu dgn Adillah aku rasa macam sunyi gila. Sbb si Adi tu selalu layan aku time aku merapu cerita dgn dia. And kita org selalu ada pendapat yg sama dan kekadang berbeza. Start dr situ aku argue dia habis- habisan! *gelak kejam*
Then, setiap ka…

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Kak Huda Hazwani

Again read my post?? THANKS SO MUCH !!!! 


Now kita nak citew pasal akk Hudah Hazwani *twitter*

Semua SENIOR ni kita kenal kat TWITTER !! So how? Betapa friendly yg kita tegur semua member kat twitter kita :P Janganlah segan tegur kita gak kat twitter k :D

Kak Huda ni kte org kenal mcm tu je but seriously kte org slalu tweet for tanya khabar :D kan kak huda?? hahahaha XD

Apa barang pggl nama kan? Better panggil "akk and adk" sudah :P
*stop jeles can ??!* cewahh XD

Before this kita ada cakap yg semua yg saya kenal mesti ada blog kan??

So HERE BLOG KAK HUDA! Visit ahh blog dia :PP nak ngorat?? Sure can... XD

BUT.......  Better ask her first ahhh!
-The End-

Anonymous: Nak ngorat can or not ahh?? Me: Ask her first laaa! Anonymous: Help me ahhh... Me: Erm... *thinking* NO WAY!!!!!

Yeena Ayuni

Tadi kita dah ada post pasal Kak Wanie and also Kak Isya right? Actually mereka tu 16 years old :P
Kenal kat twitter, same gak dgn si Yeena ni :D but age dia just 14 :D

So i am SENIOR :P 
Jeles takk?? XD hahahaha!!!

Anonymous: So????
Me: Kau go to hell heaven !!!!

Tetibe je dia miss kita :P *jgn jeles lg* XD

She also ade twitter --->DISINI TWITTERNYA! <---
p/s: JANGAN AHH NAK STALK DIA SANGAT SBB DIA TU "CUTE" :P


Tak cukup stalk kat twitter? Tamak laa hang ni kan? -_-"

Nah BLOG YEENA!!

PUAS OR NOT?! -_-"


-The End-

Anonymous: Finally kau ada gak junior :P
Me: A'ah! Nasib ahh ada kan? kau ada?
Anonymous: Aku tak boleh dedahkan identiti aku...
Me: *-_-"* yo laaa!


Kak Sunny Mae

Wazzupp?!

K malam ni nak merapu byk sikit sbb cdg nak tidur lambat sikit :P

Kita actually ada ramai senior yg kita kenal. Antaranya:

Kak Wanie aka Sunny MaeKak IsyaKak LailaKak Huda Hazwaniand many more! SERIOUSLY!!!  Anonymous: Penipu shiallll!
Aku: Suka kau je kan?!! Go daiii dgn otak kau yg kurang berfungsi tu!!

So in this post kita nak citew plak pasal akk Hazwanie *twitter* She really baik sbb kita org mmg slalu bbm.. Everyday! kalau sehari x bbm mmg tak sah XD

Kak wanie also ada blog :D see! all my kakak so maju.. *jeles?* XD

BLOG KAK WANIE!!

Semua yg saya kenal mesti ada blog! AWESOME!!!! 


Seriously korang kena click k XD

-The End-

Anonymous: Untunglah nak menipu ada byk senior! Junior tak dak kah?
Me: Kau jaga diri kau je boley tak sialll??!


Kak Eca Amir

Salam perkenalan,
Hari ni kita ada call someone, baru je tadi kita call. tak sangka pun her voice like a budak 3 tahun XD  Masa call tu ingatkan tu adik dia but i was totally wrong XP
Nama dia Kak Isya :P dia ada twitter KLIK HERE! janganlah nak stalk lebih- lebih lak! kang ni makan dia! *penumbuk* kita tahu ahh kita x secomel dia :P
BLOG KAK ISYA! tengok je laa blog dia! kita tak nak tunjuk muka kat sini, takut ramai lak yg sebuk tanya biodata dia kang XD kita ada number dia :P nak ke? kawan dgn kita dulu :P 
 Actually malas nak tulis panjang sbb banyak sgt nak citew :P Kenal je lah dgn dia.. dia baik je org nye :D

-The End-
Anonymous: Kita kenal awk kan? nak boleh? Me: Boleh ke? erm... NO WAYY!!!! Anonymous: Kejammm Kedenggg ahh kau! Me: ADA AKU HERAN??!

Arwah Yasmin Hunwick :')

Assalamualaikum,

Sebelum saya berceloteh panjang di blog ini, saya ingin mengucapkan takziah kepada keluarga Arwah Yasmin atas pemergian Arwah Yasmin pada 3/6/2012 bersamaan Ahad. Sebak rasanya hati ini jika dikenangkan kembali apa yg telah terjadi terhadap si mati. Arwah baru sahaja berumur 17 tahun, tingkatan 5. Sepatutnya tahun ini si Arwah menduduki SPM 2012. Tapi, tak kesampaian. Sungguh menyedihkan lagi apabila si Arwah meninggal dunia di tempat kejadian bersama 2 orang lagi rakan- rakannya. Bagi saya memang sedih. Ye laa, saya kenal dia dalam masa 3 hari je kot :') Apa pun saya bersyukur sbb kenal dia dalam tempoh yg singkat. Alhamdulillah.

Bersambung....

-Draf yg tak sempat saya nak post sbb terlalu sedih-

Sambungannya,

Saya sanggup buat twitter baru just for lupakan kenangan :') *sebak hati*
Sehari lepas arwah meninggal dunia saya masuk hospital sbb saya menjalani pembedahan tekak sbb tonsil.. Saya okay dah for now.. Alhamdulillah.
Seminggu saya lupa tentang pemergian arwah,…

Fun Day Today !

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Wow! lama tak update blog, baru skg berpeluang nak update ni! Okay, hari ni aku nak ctew apa yg jadi kat aku hari ni! Enjoy:

6:20am
-Aku malas nak bangun dr tidur yg nyenyak tanpa mimpi *kosong~kosong~oh* so aku rasa malas, sumpah malas nak bangun! Tapi aku kena bangun gak sbb pikir ada kawad n sesi tangkap gambar kelas. Dengan berat hati aku bangun.

7:00am
-Macam biasa aku g kantin nak jemput kawan aku si Diyana and Zarifah tuk lepak kat tapak perhimpunan.
-Sampai je kat kantin aku nampak si Diyana ni g tandas *aku x taw dia bikin apa XD* so aku pun biarkan dia pergi.. Aku just tggu kat kantin, tetibe.... "Semua pelajar sila ke tapak perhimpunan untuk program dear!!" suara cikgu lee menjerit. Sumpah bising!
-Aku macam biasa membaca buku *sambil talking* but then cikgu tu asyik usha and jerit je. Nak baca buku pun tak senang sehh!

7:10-7:30am
-Dengar cikgu membebel bagi taklimat, dgn senang hati aku dgr *sambil buat muka blurr*

7:40…

Yoying Chirping !