Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2013

Hostelku ;)

Assalamualaikum dan salam sejahtera, hai semua ! malam ni memang nak share pasal hostel aku pun.. hahaha... hostel aku kat sekolah teknik but now already tukar to Kolej xD kesahhh :P kehidupan budak hostel ni memang sangat colourful dan sungguh penuh dengan drama yang tak diduga langsung... kekadang duduk hostel ni best but sometimes, presure habis kot... aku sumpah benci kawad ! jangan la nak paksa aku masuk kawad bagaiii! u are not the one should force ! XD n lagi satu, aku tak nak pun masuk kadet polis bagai tu... nasib je cikgu guna kuasa veto dia tu ! aku tak KEBULUQ masuk POLIS !!!! aku benci polis since aku masuk SMK ! puihhhh -.-"
okayyyy... now,, aku tak berapa nak cerita benda tak bestt.. ni nak cakap pasal balik hostel for cuti pekerja *hell yeahhh* hahahaha ! yaa,, take a look some pictures that i snap .. just ignore the environment derrr~
itulah gambar hostel aku... aku duduk kat PULAU DATAI dorm 1 bersama dengan perangai kekawan yang tak pernah diduga... hahaha... …

SHOCK! #3

Assalamualaikum, hari ni mmg semua penuh dengan kejutan buat aku ! tadi masa nak g Baron, taxi touching dgn aku then booking silap.. pastu kes ni pulak ... what a shock!
tak sangka yang 2 orang guru yang kena masuk hospital tu cikgu Ng (yang ajar aku Akaun) and also cikgu Sabrina (my cikgu sivik) :( kesiannnn ! kalau boleh nak je visit dorang Hospital Ampang tu :( hmmm cikgu Ng baru je lepas buat operation kat bahagian kaki,, kesiannn :( nak balikk KL !!!! T_T cikgu, be tough!! :'(
aku bukan risau pasal cikgu je, but semua kekawan kat sekolah tu haaa.. ada yang kena tahan kat wad ... okay aku memang sah tak boleh pergi ! harap semua orang sihat macam biasa... if Allah wills.. pasti ada hikmah tu... now my school famous as 'A Explosion Chemical School" hahaha! k tak lawak sebenarnya sbb aku tak de time tu.. good job! time aku pindah baru la nak buang asid bagai ! nyampahhhh

SHOCK! #2

Assalamualaikum,
ini lagi satu yang membuatkan aku shock!
firstly, aku tahu dari facebook jer.. ada yang kata, terjatuh la. ada orang buat la.. and so on... memang banyak cerita but nahhh.. tadi my brother call me, he said "weh sab, kau tahu tak pasal lokman meletup?" then i replied "ya dah tahuu.. apa jadi dohh?" "try tengok fb along.. ada kat situ" he replied... then, aku pun terus open, and guess what, banyak gila cerita ni keluar kat surat khabar... yang aku tahu, Kosmo!, Berita Harian, (Dunia Itu) dari blog, Utusan, MStar dan Astro Awani.. 




19 pelajar, dua guru terhidu gas beracun
Ahli bomba sedang memindahkan sisa bahan kimia yang meletup di SMK Datuk Lokman, Kampung Pandan di Kuala Lumpur, semalam.
KUALA LUMPUR 17 April - Seramai 19 pelajar dan dua guru Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Datuk Lokman, Jalan Kampung Pandan di sini, dikejarkan ke Hospital Kuala Lumpur dan Hospital Ampang kerana terhidu gas beracun.
Kejadian kira-kira pukul 11.30 pagi itu …

SHOCK!

ASSALAMUALAIKUM,
okayy, actually memang nak post something,, but tetiba terbukak blog kawan kat sekolah lama. yang itu paling aku shock masa dia cerita yang mak ike dah takde... T_T aku tak tahu mcm mana feeling ike sekarang.. walaupun aku tak kenal langsung mak dia, but still kalau IBU yang meninggal, siapa yang tak feeling sedihkan? hmmm...

semoga arwah ditempatkan di kalangan orang yang beriman.. aku tak dapat bayangkan kalau orang yang aku kenal , pergi dulu dari aku.... *thinking how the feeling is*
AL FATIHAH...

Yoying Chirping !