Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2013

Belated Day of Me~

Assalamualaikum,
happy sangat sebab boleh juga terima keadaan di hostel.. tapi satu je masalahnya, sikap homesick dalam diri ni masih ada... tak tahu macam mana nak hapuskan sikap homesick ni.. anybody can give some idea? help me! hmmm T.T
ANYWAY!
5 JANUARY IS MY BIRTHDAY-17 


i am old.. yaa i know....
so ? -___-  but matured???
IS NOT REALLY ME ! :P

Nothing much. Just *speechless*

First of all, HI all of you! I am not really busy but I just don't see any right time to update my blog. I am sorry. So, holiday will be end soon... *why so soon !!*
Okayyy, for your info, I am serious not READY yet ! -_____- hmmm... Obviously not ready.. You know why? Because I will become Senior at my place... It is my first time.. I mean, ya,, I am an HOSTEL kid right? So, the feeling is just so different!
Anyway, Happy Holiday New Year....
Serious aku cakap, aku memang tak ready lagi nak masuk alam 17 tahun dan senior kat asrama... Macam mana la agaknya feeling tu kan... ish... kalau kat sekolah harian biasa, mana ada senior junior ni ha... tak pernah wujud jurang langsung! so unfair la asrama! kenapa mesti ada jurang senior and junior? motif? lahai -__- dah macam apa je aku rasa dohhh ! (okay dah macam tempat luahkan perasaan* eh bior le !)
But benda yang paling aku tak suka ialah when cikgu pilih kasih! Itu paling aku bengang and tak suka! Kalau boleh semua nak bagi kat dor…

Perbaiki Diri ^^

Nasihat Imam Ghazali rahimahullah

Pintu-pintu syaitan masuk ke dlm hati:

1. Pintu marah dan syahwat.

2. Hasad dengki dan tamakkan keduniaan.

3. Kekenyangan makanan.

4. Kegemaran menghias diri dan rumahtangga.

5. Keinginan mengampu.

6. Gopoh dan tidak menyelidiki terlebih dahulu.

7. Harta dan wang ringgit.

8. Lokek dan takutkan kemiskinan.

9. Keterlaluan fanatik dan taksub kepada mazhab serta berdendam dan menghina.

10. Perbuatan terlalu memikirkan tentang zat dan sifat2 Allah dan perkara2 tanpa ilmu pengetahuan dan di luar akal fikiran.

11. Sangkaan buruk sesama kaum muslimin




8 Sifat Pakaian Wanita Islam:

1. Pakaian itu mestilah menutup aurat.

2. Pakaian itu tidak terlalu nipis sehingga tampak bayangan tubuh badan dari luar.

3. Pakaian itu tidak ketat atau sempit , tetapi longgar atau selesa dipakai.Ia menutup bahagian-bahagian bentuk tubuh yang menggiurkan nafsu lelaki dan ia menutup aspek kehaiwanan dari insan itu.

4. Warna pakaian itu suram atau gelap.

5. Pakaian itu tidak sekali-kali disemerbakkan …

Ranking

dah biasa dah.. sometimes, ranking kita kat atas.. and kekadang kat bawah.. tak selamanya kita akan ada kat atas.. bila dikaji balik, dah lumrah orang zaman sekarang nak jadi feymez.. but tak tahu la kenapa.. mungkin jadi feymez tu boleh puaskan hati dorg... and mungkin gak dorg ni nak dikenali oleh ramai org.. ya i think so la kan...

post kali ni so simple and tak terlalu berat untuk otak thinking... kalau suka nak jd hotstuff silakan~ ;))

Yoying Chirping !