Skip to main content

Straws

Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Well, almost a month aku practical kat situ and its very challenging because of those system and stuff. I admit i cried a lot :'(

Sebab tak suka buat benda yang kita tak mahir and terpaksa buat. And lagi satu, kalau nak ajar tu memang kena marah² bagai ke??? Perlu ke setiap kali aku tanya, kau akan jawab "takkan dah lupa? Balik study tak???" OMG! depan tetamu kau ckp mcm tu kat aku. Siot betul. Nasib baik je la orang tu okay. *mengeluh berat*

Its been awhile tak menulis and i kinda miss it. Miss the old happy me and the really sweet talker me. Lol.s

I dunno what's happening next because i don't want to put any hopes to it.

I do fall in love with this one guy. He is so cute and very cool guy. Tak tahu la kalau dia dah berpunya ke belum but ya just crush boleh la. Kalau ada jodoh takpe :P


Nasi kerabu and strawberry. Even masam but its so delicious. Actually i have a question which is very bother me sometimes.

Why people said strawberry manis? But the fact is masam ! No sweet taste at all. So how? Damn ~ pelikss ya

My fav food always from Kelantan and Terengganu because they have a lot of tasty and cheap food! Not to mention but akok is the must food i will buy if i reach Kelantan! Nampak je ada asap kat tepi jalan, my dad will aim that kedai to stop and buy me some akok. Its very delicious kuih !!!!!

Hopefully. But i don't really hope much, I can help people whos in need. Try to help people as many as I can with my own money one day (:


Sincerely,
*Sabby xx*
posted from Bloggeroid

Comments

Yoying Chirping !

Popular posts from this blog

Mimpi: Arwah Yasmin

Assalamualaikum,  p/s : ini mimpi sebenar kawan aku pasal arwah yasmin! so jgn nak ubah cerita! UNDERSTAND?! GOOD~
okay, korang percaya mimpi tak? b4 this pun korang mesti ada yg baca TENTANG MIMPI NGERI ARWAH? Ni antara POST ARWAH TTG MIMPI! actually dalam topic kali ni bukan mimpi aku but kawan aku si Adillah *twitter*
Ni perbualann aku dgn dia :
Aku: Adi! aku harap sgt aku mimpi ttg arwah dowh :( Adi: Aku pun...
Keesokan harinya, 
Aku: Adi! Semalam aku mimpi kosong je!! *tetibe nyanyi lgu najwalatif XD* Adi: Aku mimpi pasal arwah kot tadi! Aku: What?!! Kau tipu!!! Adi: Buat apa aku nak tipu? Aku bangun je, masuk bilik air terus menangis kot :( Aku: Citew ahh!! Adi: Ye aku citew laa ni!
Waktu PJ (Rabu)
Aku: Weh! kau janji nak citew something kat aku kan?? Adi: Pasal ape eh? *senyum* Aku: Gedikz ahh kau! pasal mimpi kau dgn arwah ahh! *muka marah* Adi: Ohhhh. Awat tak habaq! Aku: Kau dah janji kan nak citew?! Adi: Kau tak cakap pun? Aku: Enough!! Citew je laaa gedik!!
Cerita dia berm…

Underground

Assalamualaikum,

And hai... Lama sangat tak update since dah grown up ni kan.. Lolzzz

So, the topic today is "Underground". Why? Tajuk is kinda weirdo... Sebab manusia macam saya dan kita semua ni mudah lupa diri...

Saya cakap pasal diri saya jugak. Kekadang saya sendiri lupa diri... Apa itu "Underground"? Let me tell you.

Before you grow up like now.. Can read my blog etc, you have to learn it right? Its not an easy job to teach from zero to hero (macam CoC lak)

Ingat balik, masa baby siapa ajar korang merangkak? Lepas merangkak kita berjalan slow slow... Siapa tolong? Yess our parents or maybe orang lebih dewasa dari kita (and ofcoz dia tahu jalan)

Faham dah maksud "Underground"?

No????

............

Okay... Let me help you untuk fahamkan apa maksud dia...

"Underground"

Lebih tepat "Dari Bawah"

Apa diaaa....

Macam korang nak buat bisnez, then korang takde modal... So korang minta modal kat sesiapa yg ada duit untuk jadikan modal... L…

Delete Conversation

Aku sedar sesuatu yang selama ni aku tak sedar. Dan aku dapat rasakan benda ni yang selalu menghantui diriku ini.
PAST masih hidup pada zaman yang dah lepas
kenapa? sebab aku jenis susah delete kenangan sebagai contoh chat orang. itu yang paling aku ingat. even, kalau kat mesej 'sms' sekalipun memang aku akan screenshot then save dalam lappy.

Tapi, ada baik buruk dia.
Baik : Aku boleh teringat balik zaman dulu, apa yang berlaku masa tu. Mesti benda tu kelakar dan penting sebab tu la aku sanggup screenshot.
Buruk : Kalau benda tu dah tak berlaku pada masa sekarang. Kau teringin sangat "seseorang" yang selalu ada dengan untuk sentiasa ada dengan kau. Tapi malangnya, semua tu dah berlalu.

Jadi, aku ambil keputusan yang sangat berat iaitu delete semua chat yang dah tak berkaitan dengan diri aku dan mereka. Kalau dulu, nak beli or tukar telefon baru sangatlah susah sebab sayangkan chat yang ada kat whatsapp tu ha. Kalau wechat takpe la sebab memang jenis simpan data chatting…